FC Twente-AZ uitslag 3-1

Gisteravond had ik een afspraakje met mijn zoon. We gaan naar de voetbalwedstrijd FC Twente – AZ in de Grolsch Veste. De wedstrijd begint om 21:00 uur en we vertrekken om 20:00 uur op de fiets voor een tochtje van 6 km.. in de regen (nee joh, het gaat niet regen)

Wat misschien niet iedereen weet, ik ben best een voetbalfanaat. Tot mijn 14e jaar zat ik regelmatig met mijn vader op de tribune in Het Diekman stadion bij FC Twente; uit en thuis, ere- en eerste divisie. En ik was nogal “fanatiek” zeg maar. Want ja, als ik iets doe, doe ik het goed en anders begin ik er niet aan.

Het leek me dan ook verstandig de meneer links naast mij vóór de wedstrijd even te ‘waarschuwen’ dat ik niet echt stil naast hem zou zitten. Maar dat was geen probleem. 😊 Oh ja, ik voorspel ook altijd de uitslag van FC Twente. Dus vooraf vroeg Koen om deze verrassend vaak juiste stand : 3-0 zonder twijfel : 2x van Wolfswinkel en 1x Daan Rots.

De wedstrijd is nog geen minuut oud en Ricky van Wolfswinkel zet 1-0 op het scorebord. De meneer naast mij weet inmiddels dat ik niet heb gelogen, moet om mij lachen en houdt mij een grote zak snoep voor. Corona en Sonja Bakker-technisch wellicht niet echt handig pak ik er een groot gekleurd ding uit en stop het in mijn mond. In de 17e minuut, jawel …. Daan Rots en het is 2-0 . So far, so good! Inmiddels ben ik Corona en Sonja volledig vergeten en graai ik nogmaals in de enorme snoepzak van mijn buurman en neem dit keer een dropje.

Dan begint er tot aan de rust een ouderwetse periode ‘billenknijpen’ en valt vlak voor de rust de 2-1. Tot verbazing van mijn buurman ben ik even stil. Nee, ik wil ook geen snoepje. Ik herinner Koen aan mijn voorspelling en zeg dat het allemaal goed komt. De tweede helft spelen ze beter maar weten niet meer te scoren, tot de blessure tijd… in de 91e minuut 3-1 door Limnios. Het stadion ontploft. Dat gevoel; die opluchting en zo blij!

Dat gevoel gun ik jou ook. En daar hoef je niet voor mee naar FC Twente 😊. Door mijn “Alles goed geregeld traject” te volgen. Ik waarschuw je wel dat het “scoreverloop” vaak gelijk ik is aan de wedstrijd. Na het 1e inventarisatiegesprek ben je blij en opgewonden, je gaat het nu echt allemaal aanpakken en regelen én je hebt goede hulp. Na het 2e planningsgesprek valt de 2-1 zeg maar. Het is niet dramatisch maar misschien toch anders dan je had gedacht en gehoopt. Je hebt veel om over na te denken. Maar dan, in het 3e gesprek, inzichten en oplossingen. Eindelijk volledig inzicht in je eigen financiële plaatje, dat testament dat 100% past en je ook nog eens begrijpt. Je bent klaar voor de toekomst. Dát gevoel; die opluchting en zo blij!

Om heel eerlijk te zijn ik had eerst ook geen zin om te gaan gisteravond. Maar wat ben ik blij dat ik ben gegaan en dat ik erbij was. Dus, pak gewoon de telefoon: 06-51365943. Ik beloof je dat je blij bent dat je mij hebt gebeld.

PS: Wat Sonja Bakker betreft komt het met mij wel goed: 12 km in een moordend tempo gefietst en een half uur billenknijpen. 😄