“Ik ben nog jong genoeg, ik doe het later wel.”

Een paar weken geleden kwam een vriendin bij mij op kantoor een kop koffie doen. Ze was eigenlijk nog nooit bij mij op kantoor geweest en door Corona hadden we elkaar al een tijdje niet “live” gezien. We kletsten gezellig even bij. Opeens zag ze mijn ‘Alles wat je moet weten als mij iets overkomt Map’ staan. “Is dit je beroemde Map?” zei ze lachend en bladerde hem door. Ook de map had ze nog nooit “live” gezien.
We kregen het over de map en als ik hierover vertel ga ik echt “aan” zeg maar. Dan ratel ik maar door en geef verschillende voorbeelden wanneer die map waardevol, handig, een steun etc etc is. (Eerlijk gezegd snap ik óók niet dat nog niet iedereen zo’n map heeft.😊 )
Zeker als je alleen bent zit je wel eens met vragen. Wie gaat zaken voor mij regelen? Hoe vertel je die zaken? En wanneer? Gewoon, dat je met een gerust hart kunt zeggen alles wat je moet weten staat en vind je in die map. Zonder dat je zelf hoeft te bedenken wat moet en kan ik eigenlijk allemaal regelen. Kant en klaar. Alles bij elkaar.
’s Avonds stuurt mijn vriendin mij een appje: “Hanneke, ik wil graag 6 mappen bestellen!” Ik stuur een appje terug: “is dit een grapje?”
Ze vertelt me dat de map haar aan het denken heeft gezet, dat er dingen in stonden waar ze niet eens over nagedacht had. En als zij dat niet had gedaan de rest van de familie waarschijnlijk ook niet…
Heb jij er al eens over nagedacht?
Of ben je nog jong genoeg en schuif je het nog even voor je uit…….
Of misschien regelt je partner dat soort zaken altijd. Maar wat nu als je partner iets overkomt? Weet jij het dan ook?