Skip to content

Hanneke Bekke in het kort

Ik ben een betrouwbaar type die staat voor wat ze doet en zegt. HB doet wat ze belooft.
Ik heb al best wat jaartjes werk- en levenservaring.
Ik ben niet bang mensen serieus een spiegel voor te houden; wel vaak met een kwinkslag.
Ik spreek Nederlands, Duits, Engels en Twents dialect (voor mensen uit de randstad lijkt dit het meest op Russisch).
Voor een Engelse detective moet heel veel wijken! Het liefst zo’n langzame Agatha Christie met Miss Marple of Hercule Poirot!

hanneke-bekke-huisstijl_v1-09_handtekening
hanneke-bekke-background-3-mobiel

Over mij

Ik was 19 jaar toen ik ging samenwonen. Na 5 jaar kochten we samen een eigen huis. Mijn eerste kennismaking met een notaris. Serieuze man in driedelig grijs pak die vooral moeilijke woorden gebruikte. Bij het kopen van een huis was het verstandig ook een samenlevingsovereenkomst te hebben en een testament. Oké , de notaris zou het wel weten. Ik tekende allerlei akten zonder dat ik precies wist wat er in stond. Deze “belangrijke papieren” werden zorgvuldig opgeborgen in de “belangrijke papieren lade” om er vervolgens nooit meer uit te komen.

Na deze eerste ontmoeting leek het 13 jaar later wel of ik een abonnement op de notaris had. We gingen uit elkaar en allerlei (financiële) zaken moesten geregeld worden; naar de notaris. Ik kocht met mezelf een huis en wilde alles regelen in een testament en hup weer naar de notaris. Als ik er op terugkijk was dat best een roerige en onzekere tijd. Alles ineens in je eentje doen én beslissen en ook nog in je eentje betalen. Ik weet nog dat ik geen nieuwe bank durfde te kopen omdat ik niet wist of ik dat wel kon.

Na een tijdje kwam ik gelukkig die leuke man tegen met 2 kinderen, we trouwden met huwelijkse voorwaarden, kregen samen een kind, kochten samen een ander huis en stelden een nieuw testament op. Kortom het hele notariscircus kwam weer langs. Nog te volgen?

En elke keer was de gang naar de notaris best een opgave voor mij. Ondanks dat ik de moeilijke taal begrijp en weet waar het over gaat. Maar ik wist dat het nodig was. In mijn werk ben ik vaak geconfronteerd met de praktische en financiële gevolgen bij scheiding, ziekte of een overlijden. Dit was helaas niet altijd goed geregeld.

Het is en blijft voor veel mensen een heel lastig onderwerp dat alsmaar vooruitgeschoven wordt. Dat moet en kan anders vond ik. 

In 2018 ben ik daarom mijn eigen adviespraktijk gestart om te helpen zaken aan te pakken en te regelen.

Mijn kracht: vertrouwen en kennis

Ik merkte gaandeweg dat vooral vrouwen de pensioen en notariszaken graag laten liggen. En zo ben ik gaan doen wat ik goed kan en super leuk vind. Vrouwen bewust maken om de financiële zaken goed te regelen. Inzicht en overzicht scheppen. En helpen om de stap naar de notaris wel te zetten als dat nodig is. Een gesprek aangaan met jou, over jou en een oplossing voor jou verteld in jouw taal.

Met mijn 28 jaar ervaring bij een bank en diverse studies bekijk ik een situatie van verschillende kanten. In mijn gesprekken zet ik daarom verschillende brillen op. De ene keer kijk ik door de bril van de notaris en het andere moment zet ik met gemak die van de belasting- of beleggingsadviseur op. Ook als het nodig is verder te kijken heb ik een duikbril om onder water te kijken. Oftewel mijn financiële planningsbril.

Opgelucht en met een glimlach op het gezicht mijn kantoor verlaten. Dat is mijn doel.