Nieuwjaarsconcert

Twents Fanfare Orkest

Laatst was ik op het nieuwjaarsconcert van het Twents Fanfare Orkest van Excelsior in Hengelo opgericht in 1935! Ik was uitgenodigd door mijn nichtje (nou ja ‘tje’ bijna 21 jaar) Ze speelt net een jaar bugel en dit was haar eerste muziekuitvoering. Dus daar ging ik naar toe. Ondanks dat ze het niveau van het Orkest van het Oosten niet haalden heb ik tóch een hele leuke avond gehad. Ik zeg tóch want behalve mijn nichtje te zien spelen natuurlijk, was dit niet direct de zaterdagavond die ik me had voorgesteld.

Maar tijdens de uitvoering was ik ineens enorm geroerd. Ik ging letterlijk 40 jaar terug in de tijd. Toen ik klarinet speelde bij muziekvereniging Excelsior in Gelselaar en mijn eerste muziekuitvoering van het jeugdorkest. Ons topstuk dat we speelden was de begintune van de televisieserie DALLAS! Cool vonden we dat; in plaats van zo’n saaie mars. Mijn eerste muziekuitvoering in de zaal van het horecabedrijf van mijn ouders. Zo’n soort orkest waar nu mijn nichtje in speelt. Ik ‘voelde’ de samenwerking en de saamhorigheid. Hoe ze met weinig middelen een hele leuke avond hebben gemaakt. Geweldig!

Ik zat achter de dirigent. Hij zorgt voor overzicht en helpt je om de regie te houden zodat iedereen goed samenwerkt. Hoe hij letterlijk voor zijn orkestleden gaat staan. Mooi om te zien. Ik herken me ineens waar hij voor staat. Ook je financiële zaken moeten allemaal op elkaar zijn afgestemd en samenwerken. Als de trompet in het orkest uit bocht vliegt hebben de andere orkestleden daar last van. Zo is het ook als bijvoorbeeld je pensioen uit de bocht vliegt. Daar hebben je financiële wensen voor later behoorlijk last van. Ik ben ook een dirigent maar dan anders.

Ik was blij dat ik bij het concert was en trots op mijn nicht(je) die op haar bugel speelde en ging staan voor wat zij leuk vindt. Ik heb een leuke avond gehad. Bedankt voor de uitnodiging Sanne!

Begin jij nu ook te denken wat heb ik allemaal geregeld? En wat is het later waard? Kun je wel een dirigent gebruiken zeg maar. Download mijn gratis E-book “Belangrijke zaken die vrouwen vaak vergeten na de scheiding” voor meer tips en informatie.