Sauna

Vorige week genoten we van een heerlijke skivakantie. In Italië deze keer in plaats van Oostenrijk.
In al die jaren dat ik ski heb ik gelukkig nog nooit iets gehad. Maar direct de eerste dag van deze week ging het dan toch mis. En hoe lullig; bij het uitstappen van een stoeltjeslift mijn knie verdraaid. Niet heel erg gelukkig, maar zeker maandag niet skiën. Gelukkig schijnt de zon uitbundig en heb ik 2 nieuwe boeken mee. En een mooie sauna in ons hotel. Kan beroerder toch?

Even ter info: ik ben absoluut niet van de sauna. Altijd al gehad. Maar nu dacht ik: weet je wat. Ik ga naar de sauna in de hoop dat er niemand is. Ie mut toch wat? (je moet toch wat). Ik trek de badjas en slippers van het hotel aan; ik kom de hotelkamer uit en er komen 2 mannen aanlopen op de gang. Pff, ik ben er al bijna klaar mee, maar ik verman me. Loop naar de lift op nog geen 10 meter.

Ik kom aan bij de sauna en de mevrouw achter de balie kijkt me aan en voelt het direct aan: “This is your first time? Uh, yes.” Na de nodige uitleg betreed ik met twee handdoeken in de aanslag het wellness-landschap. Ik ben alleen! Ook niet gek om 14:15 uur en daar had ik natuurlijk ook op gerekend, anders was ik helemaal niet gegaan. Ietwat ongemakkelijk kijk ik om me heen in de diverse ruimtes. Als eerste stap ik de ‘droge’ binnen. Lekker alleen en met de handdoek strak om heen. Ik zit er als een gespannen veer, wat volgens mij niet helemaal de bedoeling is van de sauna. Ik draai de zandloper om en kijk wel hoe lang ik het volhoud. Nou, 15 min! Wel schrik ik een paar keer op van voetstappen en een enorm geruis. Een whirlpool blijkt. Na een ijskoude douche (schijnt echt lekker te zijn…) ga ik in een uitslaapkamer liggen. Ik lig in de kamer HOUT. (er zijn er namelijk meerdere) Niks ontspannen, ik luister alleen naar de geluiden om me heen en of ik mensen aan hoor komen.

Maar nog steeds niemand in levende lijve ontmoet dus ik trek de stoute schoenen aan en stap de ‘natte’ binnen. En ook daar zit ik zeker 10 minuten, niet echt ontspannen, maar toch. En weer neem ik een koude neveldouche dit keer. Mijn ‘shaggie bobline’ trekt inmiddels op tot boven mijn oren door mijn krullen. In de uitslaapkamer ETHERISCHE oliën zie ik door het glas iemand liggen dus ik kies de andere. De HOOI-kamer… Na 5 minuten begin ik in mijn ogen te wrijven, jeetje wat prikken en jeuk. En nog steeds heb ik het niet in de gaten en blijf wrijven in mijn ietwat gezwollen ogen. Hoe dom kan je zijn als je last hebt van hooikoorts, in een ruimte met 3 balen hooi te gaan liggen…

Ik kom enigszins gestrestst en gehavend terug van mijn sauna-avontuur. Conclusie: het is niets voor mij. Sterker nog, ik kan me niet voorstellen dat iemand een dag naar de sauna gaat en daar dan ook nog van geniet. Gelukkig maar dat we niet allemaal hetzelfde zijn. 😊
Anders hadden we ook allemaal hetzelfde testament. Maar iedereen heeft een eigen wens, idee en belangrijker nog een andere persoonlijke (financiële)situatie.

De één heeft kinderen, de ander niet.
De één heeft een eigen woning, de ander niet
De één is gescheiden, de ander niet.
De één heeft een effectenportefeuille, de ander niet.
De één heeft een onderneming, de ander niet.
De één draagt een specifiek iemand of organisatie een warm hart toe, de ander niet.
De één heeft iemand die de zaken regelt, de ander niet.
Enz.

Waarom zou jij een (levens)testament willen of misschien wel moeten? Of is het niet eens perse nodig? Op woensdagmorgen 23 maart om 10:00 uur geef ik aan de Demmersweg in Hengelo een (gratis) presentatie om hier voor jou een antwoord op te geven en meer informatie en tips te delen. In een kleine groep van maximaal 8 personen.

Dus wil je hier bij zijn stuur me dan een email naar hanneke@hannekebekke.nl of via contactformulier https://hannekebekke.nl/contact/