Strijkijzer

Ik heb geen hekel aan strijken en sta vaak op zondagavond voor de televisie. Zo ook vorige week toen ineens de stoppen (bestaan niet eens meer toch?) er door vlogen. Gekke is dat je direct naar de overkant van de straat kijkt, maar daar branden de lampen nog gewoon. 😊 “Dat komt door dat strijkijzer”: zegt mijn man. Zou niet weten waarom, is nog nooit gebeurd. Schakelaar in de meterkast weer om en het licht is weer aan. De televisie doet er wat langer over die moet eerst laden en opstarten enzo. Oeps, doelpunt gemist….. Tja.

Een paar dagen later sta ik weer te strijken en ja je raad het al, de stoppen/schakelaar vliegen erdoor. Ik bestudeer mijn strijkijzer eens wat beter en zie wel wat mankementen. Bijvoorbeeld een barst in het handvat. Kan het ding ook niets aan doen want ik heb hem al wel tig jaar. Ik weet niet eens hoelang, maar wel lang. Wat ‘het ding’ de laatste tijd ook steeds vaker doet is ongevraagd bij een stoomstoot een spoor van bruine korrels en water verspreiden (kalk?). En dan niet op dat witte shirt van de kinderen dat toch ergens onder zit. Nee, op jouw spierwitte blouse, op de voorkant en die je morgen aan ‘moet’ .

Dus met een glimlach een nieuwe besteld na wat reviews te hebben gelezen, uiteindelijk maar de blauwe keuze gemaakt. Waar let je op?? Als we dan toch bezig zijn er ook maar direct een nieuwe strijkplank bij besteld. (ook geen overbodige luxe…)
Het strijkijzer komt binnen en de kinderen zouden zeggen “wat een unit”. Groot en best zwaar en ziet er wat futuristisch uit. Is ook niet gek vergeleken met dat oude ding uit het jaar 0. En strijken zal ik je vertellen. Echt! Dit is wel even wat anders, met automatische warmteregelaar, een ontkalkingsunit van hier tot ginder etc. Het is bijna een genot om te gaan strijken. Geen grapje. Had ik toch iets eerder moeten doen denk ik dan. Iets te lang gewacht.

Heb jij ook nog zo’n testament uit het jaar 0? Opgemaakt toen je ging samenwonen, nog geen eigen woning, kinderen en je eigen bedrijf had? Voor 2003? Maar is toch nog goed, we hebben het geregeld op de Langstlevende. Wat staat erin dan?
Niet alleen in strijkijzerland ook in erfrechtland en belastingland is er veel veranderd de laatste jaren.
Het is goed je testament elke 5 à 7 jaar te laten checken of het nog bij je/jullie situatie past en of er in de wet intussen geen zaken zijn gewijzigd. En als je dan toch bezig bent bestel er ook direct een levenstestament bij.
Je kunt ook wachten tot de stoppen erdoor vliegen….

Neem eens te tijd om hier naar te kijken. Ik kan je helpen om overzicht te krijgen en deze zaken te regelen. Wat heb je, wat wil je en wat kost het als mij iets overkomt. Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Contact