Vraag het mij dan niet!!

Ik heb één zus en wij kunnen goed met elkaar overweg en dat terwijl we héél verschillend zijn. Mijn zus is een alleenstaande moeder en kwam na haar scheiding met verschillende vragen bij mij en vroeg om advies. Omdat we zo verschillend zijn gaf ik, als zus, een antwoord wat voor mij zou passen en soms deed zij vervolgens toch iets anders. Soms zelfs precies dat, wat ik haar had afgeraden. Dan dacht ik vaak; vraag het mij dan niet!!

Het gekke is in mijn werk kijk ik daar juist heel anders tegen aan. Vraag het mij juist WEL!!

Want ja, je vraagt niet altijd om een antwoord te krijgen. Als je alleen bent vraag je ook wel eens wat om een bevestiging te krijgen wat je zelf vind of wilt. Zo herinner ik me het kopen van mijn eigen huis na mijn scheiding. Ik ging alleen op pad en luisterde niet naar anderen. Ik dacht en deed met mijn buik en niet met mijn hoofd. Maar toen ik mijn huisje had gevonden nam ik als eerste mijn beste vriendin mee om te kijken.

Ze was op zijn zachts gezegd niet direct enthousiast. “Hanneke die lelijke grijze muren in de tuin, word ik niet echt vrolijk van …..” Een vijver met goudvissen gecombineerd met een onvervalste rotstuin en als slag op de vuurpijl tuinkabouters! De badkamer was beneden, eiken houten keuken uit het jaar nul enz enz. En hoe meer bedenkingen zij gaf hoe zekerder ik wist dat dit precies het huis was dat ik zocht. Niet te groot zodat ik me in mijn eentje niet nog meer alleen ging voelen en ik kon alles aanpassen en verbouwen naar mijn eigen smaak. Hoewel ik een goede baan had en bij een bank werkte vond ik het financieel best spannend zo alleen.

Als je “alleen” bent of liever gezegd geen partner hebt moet je soms hulp of raad aan anderen vragen. Dat voelt niet altijd fijn.

Soms wil je bevestiging, soms een antwoord en soms hulp of een luisterend oor die je begrijpt. De ene keer volg je de raad op, een de andere keer doe toch lekker wat je zelf wilt. En dat is oké! Maar ook om dát te weten moet je het vragen.

Heb jij ook persoonlijke vragen op financieel of testament gebied die je niet aan iedereen wilt of kunt vragen? Ik help je graag. In een vrijblijvend (telefoon of skype) gesprek kan ik even met je meekijken en kijken we samen of ik je ergens mee kan helpen.