Wilde Ganzen

Deze week staat er een meneer op mijn voice mail met het verzoek voor een informatief gesprek op korte termijn. Binnen een uur ofzo! Ik ben een beetje verbaasd maar op de één of andere manier heb ik direct een glimlach op mijn gezicht. Ik handel kort de zaken af van het gesprek dat ik zojuist heb gevoerd en bel terug. Meneer neemt op met de vraag of ik van Stichting De Wilde Ganzen ben. Mijn glimlach wordt nog groter. “Nee, ik ben Hanneke Bekke u heeft vanmiddag mijn voicemail ingesproken”. Meneer kom direct ter zake: “ Oh ja. Ik zoek een bewindvoerder” Ik vraag hem of hij iemand zoekt die (financiële) zaken voor hem kan regelen als hij ziek wordt, een levensexecuteur. Ja dat dus.

Ik geef aan dat ik dat niet doe maar dat er wel professionele partijen zijn die dat voor hem kunnen doen en geef hem informatie en tips. Meneer vraagt mij kordaat wat ik dan wél doe. Ik geef aan dat ik help bij het voorbereiden van je erfenis of zoals hem met het vastleggen van je wensen als je ziek bent en iemand zaken voor je moet regelen. Zodat je makkelijk het gesprek met de notaris kan aangaan omdat je weet wat je wilt en wat er kan en in jouw situatie belangrijk is.

“Mooie dure boel” zegt hij. “Als ze eerst naar u gaan en dan naar de notaris”. Ik blijf nog steeds die enorme glimlach op mijn gezicht houden. Geweldig dit. Ik zeg vriendelijk dat het niet zo duur is dan dat je voor de tweede keer (of soms de derde keer) naar de notaris gaat omdat het testament niet helemaal is wat je wenst of zo bedoelt had. “Daar heeft u een punt mevrouw” geeft hij toe.
Meneer praat en moppert nog wat door over de salarissen van het management van de goede doelen. Belachelijk vind hij…. Veel te hoog. Ondertussen ruim ik mijn bureau op en vraag of ik iets voor meneer kan betekenen. Hij denkt van niet. Ik vraag hem vriendelijk als hij wellicht iemand anders spreekt die hulp op dit gebied kan gebruiken mijn naam te noemen. Dat gaat hij zeker doen. Ik hoop niet dat deze mensen dan bij De Wilde Ganzen uitkomen. 😊

Moraal van dit verhaal. Het opstellen van een testament en levenstestament is best ingewikkeld en geen dagelijkse kost. Veel mensen zijn op zoek naar informatie en uitleg en hebben behoefte aan een goed en deskundig gesprek. Daar kan ik je goed bij helpen.